De nieuwste innovaties voor in je auto!

4 december 2019 | Bedrijfsnieuws | redactie

Ben jij een echte autoliefhebber? Dan ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van de nieuwste technologische innovaties op dit gebied. Van camera’s tot muziekinstallaties en rijhulpsystemen, er zijn een heleboel trends. Natuurlijk staat de veiligheid altijd voorop bij het gebruik van deze technologische snufjes. Sommige innovaties zijn ervoor bedoeld om de veiligheid te vergroten, maar anderen kunnen je ook afleiden tijdens het rijden. Daarom is het belangrijk om altijd je aandacht bij het verkeer te houden. Ben je benieuwd naar de nieuwste innovaties voor in de auto? In deze blog bespreken we er een aantal! Ben je nog op zoek naar een nieuwe auto? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij een Skoda dealership.

Assistentie bij het rijden

Met behulp van deze assistentie kan de auto zelf bepalen op welke baan deze rijdt, welke afslag deze neemt en hoe hard hij rijdt. Bovendien wordt de afstand tot de voorligger automatisch geregeld en verkeersborden worden herkend. Bij een ongeval remt de auto vanzelf. Om gebruik te kunnen maken van deze technologie moet de auto beschikken over camera’s die 360 graden zicht geven rondom de auto. Ook moet de auto voorzien zijn van ultrasone sensoren en een radar. Zo kan de omgeving constant in de gaten worden gehouden.

Hulp bij parkeren

Je kunt niet alleen assistentie krijgen tijdens het rijden, maar ook tijdens het parkeren. Parkeren blijft voor veel mensen namelijk een lastig klusje. Daarom is het heel handig als de auto zelf kan parkeren. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je andere auto’s raakt! Ook hoef je nooit meer moeilijk uit te stappen omdat de auto krap geparkeerd staat. Je kunt namelijk van te voren gewoon uitstappen. Ook hiervoor is het noodzakelijk dat de auto is voorzien van ultrasone sensoren, een keyless-go-systeem en een 360 graden camera.

Noodoproepsysteem

Een noodoproepsysteem is een fijne innovatie voor je veiligheid. Stel dat je betrokken raakt bij een ongeluk en de airbag wordt geactiveerd, dan doet de auto automatisch een noodoproep. Hierbij worden de locatie, het aantal personen en de staat doorgegeven aan de alarmcentrale. Door middel van dit systeem ben je niet afhankelijk van omstanders en wordt de alarmcentrale direct gebeld. Door deze efficiënte manier van handelen kunnen er levens worden gered.

Camera’s

Ook zijn er verschillende camera’s die handig kunnen tijdens het autorijden, zoals de dashcam en de babycam. De dashcam registreert alles wat er zich op de weg afspeelt terwijl je door middel van de babycam juist de achterbank in de gaten kunt houden. Deze camera maak je vast aan de hoofdsteun en je kunt de beelden weergeven op je navigatiesysteem. Het overschakelen tussen de gps en de camerabeelden gaat makkelijk en snel. Zo kun je je aandacht bij het verkeer houden, maar toch de achterbank in de gaten houden! Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is dit ideaal.

Apps

Het is heel gevaarlijk om je smartphone te gebruiken tijdens het rijden. Daarom koppelen apps zoals Apple CarPlay en Android Auto de auto aan je smartphone. Op deze manier kun je gewoon navigeren, muziek luisteren, bellen en tekstberichten beluisteren zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken. Ook Waze is een hele handige app. Is er een file op de weg waar jij langs moet? Dan leidt Waze je langs een alternatieve weg, waardoor jij geen uren in de file hoeft te staan!