HOE KIES IK DE BESTE AANBIEDER VOOR MIJN AUTOVERZEKERING?

4 december 2019 | Tips | redactie

Een auto kopen op zich kan al een moeilijke beslissing zijn. Vervolgens moet je ook de keuze maken welke autoverzekering je wilt, en bij welke aanbieder je deze gaat afsluiten. Voordat je dit doet is het goed om in acht te nemen voor welke autoverzekering je gaat kiezen, en hoe je het onderscheid maakt tussen al deze verzekering aanbieders. Lees in deze blog onze tips bij het vergelijken van autoverzekering aanbieders.

Bepaal eerst wat jij belangrijk vindt aan een autoverzekering

Voordat je op zoek gaat naar een goede aanbieder voor je nieuwe autoverzekering is het goed om even op een rijtje te hebben wat je wensen zijn. Ten eerste moet je bepalen wat voor autoverzekering je wilt afsluiten. Kies je voor enkel een WA-verzekering, of neem je liever geen risico en laat je jouw auto allrisk verzekeren? Dit is goed om vast te stellen van tevoren. Ook kun je kiezen voor een beperkt casco verzekering, naast de WA-verzekering wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed bij onder andere inbraak, diefstal, brand en storm. De schade die je zelf veroorzaakt wordt niet gedekt. Weeg bij de keuze voor je dekking ook af wat de waarde en het bouwjaar van je auto is. Ook kun je nog kiezen voor een aanvullende verzekering zoals een rechtsbijstandverzekering, of een schadeverzekering voor inzittenden.

Gebruik een vergelijkingssite

Zelf elke verzekeraar uitgebreid onderzoeken en naast elkaar leggen is een tijdrovende activiteit. Gelukkig zijn er veel vergelijkingssites te vinden die dit werk voor je doen. Ook daaruit moet je weer een keuze maken welke het beste is. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Independer. Independer is een vergelijkingssite voor financiële producten die onder meer gespecialiseerd is in het vinden van de best passende autoverzekering. De reden dat ik Independer prefereer is omdat zij erg transparant zijn over hun werkwijze, en een overzichtelijk aanbod bieden. Zij vergelijken ruim 75 autoverzekeringen van 50 autoverzekeraars. Het fijne vind ik dat er niet alleen op de prijs wordt vergeleken, maar dat er je ook duidelijk inzicht krijgt in de inhoud.  Een ander voordeel vind ik dat als je bij Independer een autoverzekering vergelijkt, je hem meestal ook meteen kunt afsluiten.

Vraag rond

Naast het gebruiken van een vergelijkingswebsite is het ook goed om gewoon even rond te vragen bij bekenden om in kaart te brengen welke autoverzekering zij hebben. Van persoonlijke ervaringen leer je meestal toch het beste wat een bepaalde verzekering precies inhoudt, en of er haken en ogen aan verbonden zijn.